maanantai 26. marraskuuta 2012

Kultainen leikkaus

oli minulle aivan uusi ihmeellinen tuttavuus. En ole opiskellut kuvataiteita enkä muuta niin olen onnistustunut välttämään moisen aiheen. Kultainen leikkaus eli kultainen suhde saadaan, kun jana jaetaan kahteen osaan niin, että lyhyemmän osan suhde pidempään osaan on sama kuin pidemmän osan suhde koko janaan.
Muodot, joissa esiintyy kultainen leikkaus, koetaan yleisesti esteettisesti miellyttäviksi. Kultainen leikkaus esiintyy usein jo antiikin kreikan arkkitehtuurissa. Tätä voidaan käyttää apuna taulujen sijoittelussa, seinävaatteen teossa, seinämaalauksissa, hyllyjen asettelussa... Kouluttajan mukaan joillakin on silmää luonnostaan kultaisen leikkauksen. Minä en kyllä kuulu niihin, mutta aikani tätä pohdittuani aloin ymmärtää.

Nyt yritän löytää muutaman (itse ottamani) valokuvan jossa tämä sommittelu toteutuu. Ja kuvat on nyt ihan käsittelemättömiä.


Löytyykö näistä kultainen leikkaus? Mun mielestä löytyy.

Ensimmäinen oppitunti!

Olipa jännää ja paljon odotuksia ilmassa. Aihe vähemmän kiinnostava mutta tärkeä eli sisustusalalla käytettävät piirustukset ja kortistot. Tällaiselle blondille kaikki tekninen ja tarkkuutta vaativa on vaikeeta mutta yritetään!

Ensimmäinen etätehtävä on pienen kaksion tilamuutos. Kahden ihmisen lisäksi tulee kolmas ihminen. Olen päättänyt näin opiskelujen aluksi ottaa rennon linjan. Niinpä tässä asunnossa tapahtuu iloinen perheenlisäys eli pariskunnalle syntyy vauva. Aion keskittyä tässä tehtävässä pohjapiirustuksen ja muiden piirtämiseen, jääköön tyyleillä, väreillä ja valoilla kikkailut opintojen myöhempiin vaiheisiin. Teen asunnosta sellaisen kuin itse tekisin tällä järjellä, heh!

 

Kuvitteellinen perhe on kolmekymppinen pariskunta, joille on juuri syntymässä ensimmäinen lapsi. Molemmat ovat toimihenkilöitä. Vaikka asuvat ahtaasti, arvostavat väljyyttä ja avaruutta mikä näkyy kalustuksessa ja selkeässä tyylissä. Nyt asuntoon pitää saada mahtumaan myös vauva. Nyt pitäis piirtää pohjapiirustus. Siis piirtää! Apuaaaa!!!



keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Että vielä opiskelua tähän ralliin...



Blogi saa uuden suunnan, siitä tulee oppimispäiväkirja matkallani kohti sisustajan ammattitutkintoa. Olkoon tämä jatkuvan oppimisen uusi alku ja sen kunniaksi julkaisen ensimmäisen muokatun kuvani. Jee!