maanantai 13. tammikuuta 2014

Vaatekaappi kuntoon

Lauantaina tapahtuman ja Anskun inspiroimana päätin käydä vaatekaappini kimppuun. Anskun luento käsitteli jonkun verran vaatepaljoutta, mutta mulla sitä ongelmaa ei ole. En ole ikinä ollut vaatefriikki, vaan hankin sen verran mitä tarvitsen. Usein kun lähden ostoksille, teen tarvelistan ja jos vaan mieleisiä löytyy niin ostokset saattavat kerralla olla aika isotkin. Mutta kun tuon uusia vaatteita kotiin, laitan huonokuntoisimpia samalla vauhdilla pois. Näin määrä pysyy kohtuudessa. Nyt tilanne on se, että vaihdan työpaikkaa eli vaatetarpeet muuttuu.

Näin se homma etenee. Ensin kaikki pois, sitten pyyhitään pinnat. Vaate kerrallaan käydään läpi ja päätetään lähteekö vai jää. Sen jälkeen kaappiin takaisin mieleisessä järjestyksessä. Mun kaapista lähti kaksi pussillista kierrätykseen ja tuo laatikollinen olisi myyntikelpoista.



Ja tässä lopputulos. Näyttää kovin tyhjältä, mutta pyykissä on melko paljon vaatetta.


Voittajafiilis!
Suosittelen kokeilemaan, ei maksa kuin vaivan ja ajan. Noin tunti tähän meni

sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Kuinka paljon on tarpeeksi?

Kas siinä niin mainio kysymys, että aina sitä pohtiessani saan lisää ja lisää uusia vastauksia.

Eilen Suomen Ammattijärjestäjät järjestivät maksuttoman tapahtuman Helsingissä, ja otsikko toimi tapahtuman nimenä. Sali on täynnä kuuntelijoita lähes koko pitkän päivän ja itse ainakin seurasin jokaisen luennon hyvinkin tarkasti. Jopa niin tarkasti että muistiinpanot jäivät tekemättä. En halunnut menettää hetkeäkään. Yliveto oli tietenkin Anne te Velde-Luoma. Miten Anne osaakaan puhua ja olla niin sympaattinen ja hyväksyvä, ei syyllistä meitä tavarapaljouden kanssa painivia. Herättää monenlaisia ajatuksia vertauksillaan. Jos jollekin Anne ei ole tuttu, niin äkkiä googlettamaan. Anne on kirjoittanut Kaaoksen kesyttäjän ja on Suomen ammattiraivauksen ehdoton ykkösnainen.




Kuva otettu eilen Valkoisesta salista. Kuvassa Suomen ammattijärjestäjien puheenjohtaja Eeva Heinonen (vas) ja Anne te Velde-Luoma.


Kiitos järjestäjille vielä tätäkin kautta, täällä ainakin puhkutaan taas intoa täynnä!


perjantai 10. tammikuuta 2014

Loppiainenkin oli jo


mutta mistä ihmeestä tämä joulutähtikin sen tietää? Minussa on ihan himpan viherpeukaloa, mutta joulutähden kanssa en pärjää. Nyt se sentään näyttää kuolleelta, useimmiten vaan yhtään muuttumatta tiputtaa lehtensä. Mutta joka kerta päätyy kompostiin näin loppiaisen aikoihin.


Joo eli aika kerätä viimeisetkin tähdet pois. Nyt 11 kuukautta lepoa joulusta ja seuraavaksi kohti valoisaa.

Viikonlopusta tulee huippu! Lähden tänne, tule sinäkin!


Lue lisää tapahtumasta http://www.ammattijarjestajat.fi/kuinka-paljon-on-tarpeeksi-helsi/

Mukavaa viikonloppua sinullekin!
 

lauantai 4. tammikuuta 2014

Uusi vuosi, uusi mahdollisuus

Oikein hyvää uutta vuotta sinulle!
Tämä blogi keskittyy tästä eteenpäin arjen haasteisiin, kodin raivaukseen, elämän ja tapojen yksinkertaistamiseen. Ihan arkisesti ja perusjutuissa. Toimikoon itselleni tsemppinä kun tuntuu että kotityöt kaatuu päälle

Olen raivannut kotia ja vähentänyt tavaramäärää jo ainakin kolme vuotta. Olen vähentänyt kotiin tulevan tavaran määrää, mutta edelleen ahdistun tietyistä jutuista eli homma jatkukoon ja ehkä asteen kovemmalla tahdilla. Katsotaan mihin etenen... ja alkaako muu perhe hermostua.

Meidän perheessä on kaksi koululaista, toistaiseksi. Ensi syksystä alkaen kolme. Koulukirjoja on tullut siis viideltä vuodelta. Jostain syystä keväällä olen nostanut ne vaan hyllylle ihmeempiä miettimättä. Tänään mietin. Ja tässä tulos. Kuva tulee nyt ihan raakana uunista ulos.

Ensin kartoitetaan tilanne. Kuvassa esikoisen kirjat ja paperit eskarista kolmanteen luokkaan. Vievät tilaa lapsen kahdesta komerosta yhden ison hyllyvälin. Ihan turhaa. Joten...

 Kirjat pyykkikoriin, mukaan myös toisen lapsen kirjat. Sitten pikainen googletus mitä näille pitäisi tehdä, mikä on fiksuin tapa hävittää.



Vastaukseksi löytyi että muovitetut kannet irti, loput paperinkeräyslaatikkoon. Ja niin tein. Aikaa meni ehkä puolisen tuntia.

Ja nyt on niin voittajafiilis! Hyvä minä, hyvä lapset jotka ilomielin antoivat kirjansa pois.

Mukavaa viikonloppua ja loppiaista!
Meillä joulu loppui jo Tapanina ja sitä seuraavana päivänä eli ei aiheuta toimenpiteitä