sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Koulua juhlapyhien välissä

Innostuin aloittamaan seuraavan koulutyön. Tarkoituksena on tehdä julkinen rakennus, ilman murheita toteuttamisen mahdollisuudesta. Malli tehdään googlen sketch upilla käyttäen perusmuotoja neliö, kolmio, ympyrä.

Pitkän pähkäilyn jälkeen päädyin tekemään kirjaston. Kylpylä ois voinu olla myös hauska. Tai päiväkoti. Mutta meillä päin kirjastot ovat joko vanhoja rakennuksia tai muuten vain neutraaleja. Joten suunnittelen kirjaston. Minun suunnittelemaan kirjastoon tulee pyöreät salit ja pääsisäänkäynti kolmiosta.

Malli alkaa jo hahmottua, osittain yrityksen ja erehdyksen kautta, sillä ohjelma ei ihan ole vielä hanskassa mutta hiljalleen... esittelen työn täällä kunhan vähän vielä teen ikkunoita ja muuta.

perjantai 28. joulukuuta 2012

Joululahja ystävältä

Sain ehkä elämäni parhaat joululahjat juuri tänä jouluna.

Perheemme fanitti Vain elämää sarjaa koko syksyn ja nyt pukki toi molemmat levyt lahjana ja niitä ahkerasti autossa soitetaan joka ajomatkalla. Kuopukseltani sain omatekoisen rannekorun, hän oli itse paketoinutkin sen eikä meinannut malttaa odottaa joulua että avaisin sen.

Sain myös ystävältäni pienen paperipussukan, jossa toivoteltiin lämpimiä ulkoiluhetkiä. Sisältä löytyi omatekoiset säärystimet! Omatekoinen lahja on parasta, lahjan antaja on kuullut toiveeni yhteisillä iltalenkeillä ja on käyttänyt muutaman illan neuloakseen ne minulle. Ihanaa omistaa tällainen ystävä! Ehkäpä kiitos menee tätäkin kautta vielä perille.


En ole vieläkään löytänyt itsestäni jouluihmistä, vaan olen jo tänään vienyt kuusen ulos, vienyt jouluiset pöytäliinat pyykkiin ja kerännyt suurimman osan koristeista pois. Joulukukkaset vielä muistuttavat joulusta (ennenkuin nekin kuolevat).

Tässä kuitenkin vähän joulutunnelmaa meiltä, huomatkaa linssilude :-)

keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Koukussa lehtiin

Nyt kun olen jo pari vuotta raivannut kotiani ja pyrkinyt vähempään, huomaan kerta toisensa perään että en vaan voi vastustaa kauniita lehtiä. No tänään kun makselin laskuja sain vimman ja lopetin kaikki itselleni tulevat lehdet. Lapsille tulee Aku Ankka, joka saakin jatkua.

Oheisessa kuvassa vähän osviittaa millaisista määristä puhutaan, jos nyt on sattunut tilaamaan 3-4 kivaa ja kaunista lehteä. Useimmin näistä ilmestyy Kodin kuvalehti, joka tulee kaksi kertaa kuukaudessa, muut harvemmin. Ja tässä kuvassa olevat lehdet ovat tosiaankin kaikki tältä vuodelta, vaikka Kodin kuvalehtiä siinä ei taida edes olla ja niitäkin olen kantanut äidilleni luettavaksi.




Kotiin tuotava posti on ongelmallista. Ellemme olisi yrittäjäperhe, saattaisimme todellakin kieltää ilmaisjakelut ja mainokset, mutta nyt se ei oikein käy. Toisaalta sisustusalan opintoni vaatii seuraamaan trendejä eli juuri näitä lehti. No nyt ne kaikki on lopetettu laskutuskauden loppuun. Eli joskus ensi vuonna ne alkaa hiljalleen loppua. Hyvä näin.

Näiden tilattujen lehtien lisäksi laatikkoon kannetaan aina kuun vaihteessa valtava määrä kauppaketjujen, pankkien, vakuutusyhtiöiden, yhdistysten yms omia lehtiä. Mitenköhän niistä pääsis eroon? Vai pitäiskö samalla lopettaa kaikki etukortit? Tätä täytyykin vähän pohtia.

PS. Pakko tunnustaa että mitään tämän vanhempia lehtiä minulla ei ole missään jemmassa. Siltä osin olen elänyt kuten opetan :-)

sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Joulu saa tulla

Tänään kaivoin loput joulukoristeet esille. Lasten huoneisiin pienet joulukuuset pienine valoineen tunnelmaa luomaan, paperitähdet ikkunoihin ja pari muuta pientä juttua. Illemmalla hain vielä hyasintit ja valkoisen amaryllliksen. Kuusipuu tulee tupaan vasta aattoaamuna. Se on perinne se. Tervetuloa joulu, meidän koti on valmis

 
Sommittelun kannalta ajateltuna tämä on rauhallinen, tasapainoinen, tylsä.
Mutta oma stressaantunut olotilani kaipaa juuri näitä ympärilleen kotona.
Rauhaa, tasapainoa, tylsyyttä.

lauantai 15. joulukuuta 2012

Raivausta, raivausta...

Rakastan raivaamista ja sitä tunnetta kun tavara kävelee ulos talosta! Se on niin huumaavaa, että jopa se tömähdys kun roskispussi putoaa jäteastiaan tai vaatepussi heilahtaa UFFen laatikkoon saa minut hymyilemään ja olon kevenemään.

Tänään olen taas innolla pyörinyt kotona etsien kaikkia ihania kamalia roinakasoja. Ja on niitä onnistuneesti löytänytkin. Siivosin työhuoneeni koulutehtävän jäljiltä lomakuntoon, vaihdoin jopa samassa huoneessa olevaan varapetiin lakanat. Sen jälkeen löysin aikuisten makkarista muutaman soittimen, jotka ovat jääneet sinne pölyttymään. Imurilla pölyt pois ja kuvan kanssa myyntiin. No siitä innostuneena hyökkäsin kuopuksen huoneeseen jossa on vielä liian paljon leluja (monen muun määrään verrattuna kylläkään ei). Muovipussillinen roskiin, toinen odottamaan kirpparipöytää (joka on jo varattu niin ei tule joulunakaan ahdistusta). Samalla vapautui yksi pieni hyllykkökin myyntiin.

Nyt taidan olla valmis tältä päivää. Huomenna kerään voimani ja rohkeuteni ja lähden jouluostoksille. Kummipoika saa lahjan, samoin molemmat kummitytöt. Toinen on jo lähes aikuinen, mutta olen parin vuoden ajan kerännyt hänelle Iittala Teema-astioita, sillä on vain ajan kysymys kun muuttaa omaan asuntoon. Parin vuoden päästä alan hankkia hyötytavaraa myös muille kummilapsille, mutta ei ihan vielä. Nuorempi kummityttö rakastaa vaatteita ja niitä hän saakoon. Miehelle yksi DVD, omille lapsille ei luultavasti mitään (vieläkään). Tulee pakollisia toppavaate- ja luistinhankintoja kuitenkin. Äidilleni ajattelin antaa vain joulukukan ja isälleni... hmmm en tiedä. Mutta hän tulee meille jouluksi niin kyllä joku paketti pitää laittaa. Ehkä villasukat tai hanskat. Reinot sai viime jouluna.

Otetaan joulu rauhassa ja arvostetaan yhdessäoloa enemmän kuin materiaalista onnea. Eikä kotia tarvitse puunata lattiasta kattoon, normi viikkosiivous riittää. Lapsiperheessä ainakin sotkua tulee joka päivä.

torstai 13. joulukuuta 2012

JEE! Raivausta pitkästä aikaa

Olipa rentouttavaa edes pikkiriikkisen taas päästä vaikuttamaan yhden lastenhuoneen tavaramäärään. Vai miltä tää teistä näyttää?


AAARGH! Mä muutenkin inhoan kaikkia pelikoneita ja pelaamista niin siihen vielä tää sotku

Hetken touhuilun jälkeen tilanne aavistuksen parempi...
 
Roope-Sedät siististi pölyltä piilossa laatikossa
 
 
Ja pleikkapelit jaettiin kolmeen nippuun; säästetään, kirpparille ja roskiin. Näin meillä on enää noin kymmenen peliä. JES!

Tää taas vahvasti näyttää siltä että täytyy käydä varaamassa kirpparipöytä heti alkuvuoteen...Paljon myyntikelpoista ja osa ihan vaan rokeen.

lauantai 1. joulukuuta 2012

Joulukuu ja joulu lähestyy

Se on sitten joulukuu. Ja lopultakin maa valkoinen. Sanotaan että talvella syntyneet pitävät talvesta ja allekirjoitan sen. Nautinnollinen metsälenkki koiran kanssa kauniissa talvisäässä.
 
Ensimmäiset joulutortut ovat ne parhaat. Vaihdoin jo talvisemmat verhot ja punaiset kynttilät. Mutta jouluihmiseksi en tunnustaudu. Tapaninpäivänä kerään jo joulukamppeita pois ja kuusikin yleensä pääsee takaisin ulos. Kuva on meiltä kotoa. (Heikkouteni on mustat metalliset kynttiläsomisteet.)
 

Huomenna aion ahertaa koulutehtävän hyvälle mallille. Valmiiksi en kuitenkaan. Siitä lisää huomen illalla...

maanantai 26. marraskuuta 2012

Kultainen leikkaus

oli minulle aivan uusi ihmeellinen tuttavuus. En ole opiskellut kuvataiteita enkä muuta niin olen onnistustunut välttämään moisen aiheen. Kultainen leikkaus eli kultainen suhde saadaan, kun jana jaetaan kahteen osaan niin, että lyhyemmän osan suhde pidempään osaan on sama kuin pidemmän osan suhde koko janaan.
Muodot, joissa esiintyy kultainen leikkaus, koetaan yleisesti esteettisesti miellyttäviksi. Kultainen leikkaus esiintyy usein jo antiikin kreikan arkkitehtuurissa. Tätä voidaan käyttää apuna taulujen sijoittelussa, seinävaatteen teossa, seinämaalauksissa, hyllyjen asettelussa... Kouluttajan mukaan joillakin on silmää luonnostaan kultaisen leikkauksen. Minä en kyllä kuulu niihin, mutta aikani tätä pohdittuani aloin ymmärtää.

Nyt yritän löytää muutaman (itse ottamani) valokuvan jossa tämä sommittelu toteutuu. Ja kuvat on nyt ihan käsittelemättömiä.


Löytyykö näistä kultainen leikkaus? Mun mielestä löytyy.

Ensimmäinen oppitunti!

Olipa jännää ja paljon odotuksia ilmassa. Aihe vähemmän kiinnostava mutta tärkeä eli sisustusalalla käytettävät piirustukset ja kortistot. Tällaiselle blondille kaikki tekninen ja tarkkuutta vaativa on vaikeeta mutta yritetään!

Ensimmäinen etätehtävä on pienen kaksion tilamuutos. Kahden ihmisen lisäksi tulee kolmas ihminen. Olen päättänyt näin opiskelujen aluksi ottaa rennon linjan. Niinpä tässä asunnossa tapahtuu iloinen perheenlisäys eli pariskunnalle syntyy vauva. Aion keskittyä tässä tehtävässä pohjapiirustuksen ja muiden piirtämiseen, jääköön tyyleillä, väreillä ja valoilla kikkailut opintojen myöhempiin vaiheisiin. Teen asunnosta sellaisen kuin itse tekisin tällä järjellä, heh!

 

Kuvitteellinen perhe on kolmekymppinen pariskunta, joille on juuri syntymässä ensimmäinen lapsi. Molemmat ovat toimihenkilöitä. Vaikka asuvat ahtaasti, arvostavat väljyyttä ja avaruutta mikä näkyy kalustuksessa ja selkeässä tyylissä. Nyt asuntoon pitää saada mahtumaan myös vauva. Nyt pitäis piirtää pohjapiirustus. Siis piirtää! Apuaaaa!!!



keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Että vielä opiskelua tähän ralliin...



Blogi saa uuden suunnan, siitä tulee oppimispäiväkirja matkallani kohti sisustajan ammattitutkintoa. Olkoon tämä jatkuvan oppimisen uusi alku ja sen kunniaksi julkaisen ensimmäisen muokatun kuvani. Jee!

sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Kenkätelineestä...

... voi miten kauniisti kengän onkaan jätetty. Lähes tyhjän kenkätelineen VIEREEN! Taidan viedä mokoman telineen kirpparille, tarpeettomana.