sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Raivausta osa 785 tai jotain

Olen raivannut kotiani jo yli kolme vuotta. Olen pyrkinyt ja pyrin edelleen kohti vähempää. Tavaraa on kannettu selvästi enemmän ulos kun sisään. Kuitenkin kun kuukaudet ja vuodet vierii, lapset kasvavat ja vuodenajat vaihtuvat pääsee koti repsahtamaan. Nurkkiin kertyy kaikenlaista.

Kesä ja syksy oli tosi kiireisiä. En ehtinyt enkä jaksanut tehdä kuin pakolliset. Nyt lomalla huilasin muutaman päivän ja sitten pääsin vauhtiin. Löytyi herkullisia kohteita joissa todellä pääsi hommiin.

Ekan kunnon ahkeroinnin tuloksena ainakin viisi pussillista roskiin, kaksi annosta paperinkeräykseen, yksi kassillinen tietoturvajätettä luottamustoimista, kaksi pussia uffelle... huh!

Siinä sivussa tuli mapitettua muutama lappu, vietyä yksi kirje ja yhdistyksen lasku maksupalveluun. Tyhjät pullot ja tölkit auton perään ja autosta muutama roska pois. Tehokas päivä. Ja selvitin myös pari miljoonalaatikkoa.

Kirpparille lähtee iso laatikko ja pussi, osan sain heti myytyä netissä. Huikee fiilis! Ehkä ihan pakko jatkaa huomenna

lauantai 21. joulukuuta 2013

Joulu on...

jo ovella. En ole mikään jouluihminen. En halua askarrella enkä ripustella kotia täyteet koristeita. Lapsille joulu on tärkeä ja niille haluan jättää muistoihin kivoja, melko vaatimattomia jouluja.

Itselle tärkeimpiä joulujuttuja ovat joulurauhan julistus ja haudoilla käynti. Rauhalliset aamut ja pitkät tylsät päivät. Sen jälkeen virtaa riittää vaikka mihin.

Toivottelenkin teille kaikille leppoisaa joulua! Eikä suotta hötkyillä liikaa, kyseessä on kuitenkin vain muutama päivä vuodesta.

ps. oli tähän kuvakin valittuna mutta tabletti ei halunnut tehdä yhteistyötä...

keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Tuliaisia Habitaresta

Kävin Habitare-messuilla toisena vuonna peräkkäin. Tänä vuonna siellä oli enemmän kiinnostavia osastoja, esim Tikkurilan osastolla oli kiva poiketa.

Mukaan en ottanut kameraa, ja tuliaisiksi mukaan tarttui ainoastaan johtojemma. Alla kuvat ennen ja jälkeen.


 
Mitä et näe, sitä ei ole. Johtosotkua. Toimii!
 
Jos kiinnostaa, niin lisätietoa löytyy johtojemma.fi
Ja ei, tämä ei ole sponsoroitu ilmoitus. Valitettavasti.

tiistai 24. syyskuuta 2013

Nyt kun kesä mennyt on...

...minä palasin koneen äärelle. Ammattitutkinnon suorittamisen näytöt alkavat painaa päälle. Suunnitelmia pitäisi aloitella. Ja kotia hoitaa.

Palataanpa kuitenkin vielä hetkeksi kesäisiin järvimaisemiin.




 
Kuvat ovat suoraan kamerasta, en raaskinut alkaa muokkaamaan.

torstai 11. huhtikuuta 2013

Bloggausuupumusta ilmassa

Ei ehdi, ei jaksa, ei oikein kiinnostakaan.
Aikani on kortilla ja mielummin vietän sen lasten kanssa.
 
Tää keräilee hieman voimia ja jatkaa sitten sisustuskeissien kanssa.
Pidän kameraa mukana ja kunhan inspiraatio löytyy niin palaan.
 
Oikein ihanaa kevättä kaikille!
 
 
 

tiistai 26. helmikuuta 2013

Koiramainen case töissä

Hau-hau-hauska yhteensattuma!
Viimeisen koulutyön perheelle keksin ison koiran haasteeksi materiaaleille. Nyt mulla on oikea keissi jossa 5 isoa kotikoiraa. Tämä asettaa melkoiset haasteet etenkin lattialle. Lattiaksi onkin tulossa lukkopontillinen vinyylilankku. Talo tulee maanläheisillä ruskean ja valkoisen sävyillä. Katsotaan jos emäntä antaa luvan julkaista ennen ja jälkeen kuvat. Koirat tulee huomioida myös seinissä jotka pääasiassa maalataan puhtaanapidon helpottamiseksi. Ehkä niihinkin jotain extraa keksitään...

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Koulutehtävä jumittaa

Hmmph. Nyt ei kulje ei. Aika viilettää oikeissa töissä ja "oikeiden asiakkaiden" projekteissa, on tehty keittiöö, olkkaria, makkaria, kodinhoitohuonetta... Lisäksi sain kuntoilukipinän ja ramppaan salilla monta kertaa viikossa. Lisäksi tietty koiraharrastus. Ai niin ja ne lapset... Mutta nyt taas deadline painaa päälle ja jotain täytyy saada aikaiseksi.

Tehtävänä on suunnitella tilamuutos olohuoneeseen 4 henkiselle perheelle omakotitaloon. Pohja on kaikilla sama, budjetti vapaa. Ehkä lähden faktoista liikkeelle eli keksin perheen ja sen taustat jotka vaikuttavat toimintoihin. Toisaalta olkkarin toiminnot ei kyllä kauheasti riipu perheestä. Kai.

Sisustustyylin vois nyt ottaa jonku vähän erilaisen. Siis erilaisen mitä itselle tekisin. Täytyykin vähän selailla lehtiä... päivätyössäni törmään päivittäin siihen, että oma maku ei saisi vaikuttaa mitä asiakkaalle tarjoan.

lauantai 9. helmikuuta 2013

Lisää lahjoja

Sain äidiltäni lahjaksi pitkävartiset villasukat! Aivan ihanat!
 

 
Mukavia talvisia päiviä sinulle, nautitaa kauniista luonnosta!
 

lauantai 26. tammikuuta 2013

Tuoksuilla sisustaminen

Olin tänään hyvän ystäväni luona Partylite kynttiläkutsuilla. Esittelijä oli minulle ennestään tuntematon, mutta ihastuin nopeasti hänen tyyliinsä kertoa tuotteista.

Esittelijä kertoi kivasti eri tuoksujen merkityksestä mielialaan ja virkeyteen. Niin ja tietenkin siitä, että hyvä tuoksu kotona lisää viihtyvyyttä. Erityisesti mieleeni jäi Fresh home tuotteet, joissa oli erilaisia tuoksuja juuri kodin eri tiloihin. Toinen sarja on Kielletty hedelmä, jotka ovat makuuhuonetuoksuja. Oli myös sarja jonka tuoksujen nimet oli be happy, be lively ja be relaxed. Eli tuoksuilla voit virkistää tai rentouttaa mieltäsi. Myös puhtaalla, raikkaalla tuoksulla luot kotiisi ihanan tunnelman joka rentouttaa työpäivän päätteeksi.

Täytyykin perehtyä tuoksuihin lisää. Nyt kun sisustusta muutenkin opiskelen. Mielestäni sisustus ei ole vaan värejä ja tyylejä. Enemmänkin tunnelmaa ja hyvää mieltä, toimivaa ja käytännöllistä.

Hyvää viikonloppua!
Kuvan omatekoiset kynttilät on tehty vanhoihin leivosvuokiin




PS. Kerron lisää tuoksuista kunhan ensin ostokseni kotiutuvat... alla kuitenkin kuva ahaa-ostoksestani. En juuri osta mitään sisustussälää, mutta tämä jotenkin vaan hyppäsi kyytiin.


sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Tapettien valintaa...

...asiakkaalle nimittäin.

Asiakkaalla ei ollutkaan ihan perushuonekalut vaan tummat tammiset tyylihuonekalut. Rouva toivoi vaaleita seiniä ja selkeää ilmettä.

Sain melko pian vision raidoista. Sillä se jos mikä on selkeää ja päästää kauniit huonekalut oikeuksiinsa. Mutta nykyaikaiset vai vanhaa henkivät? Riittääkö yksi tapetti vai lisätäkö tehoste? Jos, niin minne? Olohuone oli pitkän mallinen, toisessa päässä ruokaryhmä, keskellä yksi kalusto ja toisessa päässä arkiolohuone.

Pyysivät ideoita myös makkariin sekä vierashuoneeseen. Saman kirjan tapettia vai jotain ihan muuta.

Oli mulla pari kuvaakin tapeteista mutta en saa tabletilla siirrettyä.

torstai 10. tammikuuta 2013

Apua!

Nyt jännittää ja itseluottamus on kadoksissa.

Maanantaina menen ihan ventovieraaseen taloon suunnittelemaan koko talon sisäpinnat uusiksi. MINÄ!

Luojan kiitos katto ja lattia pysyy ennallaan. Kattona juuri peittävällä maalattu paneli ja lattialla parketti. Kuulemma talo on 80-luvulta. Asukkaina eläkeikäispariskunta, jotka haluavat apua seinien maalaukseen ja tapettivalintoihin. Siinä kaikki mitä tiedän. Ja että kaikki tapahtuu nopealla aikataululla.

Mistä hitosta minä osaisin auttaa!? Miten voisin valmistautua etukäteen? Mitä teen paikan päällä muuta kuin pyörin ja ihmettelen? Mitä kysyn? Mitä mittaan? Ei hemmetti...

Täytyy kai ottaa ainakin kamera (tablettitietokone!) mukaan sekä mitta. Niin ja kynä sekä paperia. Entä otanko värimalleja tai tapettimalleja? Pitäiskö etukäteen jo päättää mitä tapettia aion tarjota? Entä jos siellä on erikoisia huonekaluja? Tuskin mitään ikeaa ainakaan.

Täytyy kysyä että koska en aio suunnittelutyöstä velottaa niin saanko dokumentoida projektin. Silloin tekin pääsisitte mukaan ja voisitte kommentoida.

Huhheijaa vaan... mutta huomenna koulupäivä ja aiheena materiaalit. Luulen että mun vahvimpia osioita, sillä työskentelen kuitenkin materiaalien keskellä. Lähden kuitenkin sillä mielellä että opin uutta. Ainakin tapaan taas koulukaverit ja päästään rupattelemaan.

PS. Kirjasto valmistui eilen illalla ja palautettavat paperit sain työpäivän aikana tehtyä. Töissä kun on mahdollisuus printata A3 kokoa ja vielä värillisenä. Tuli makeet julkisivukuvat. Tulee tänne nähtäväksi myöhemmin (sillä nyt ne on tietenkin työkoneella).